Kortenhoef, Emmaweg

Kortenhoef, Emmaweg

Status: woningbouw
Plaats: Kortenhoef

Aan de Emmaweg in Kortenhoef langs de ‘s Gravelandsevaart worden twee geschakelde vrijstaande woningen gerealiseerd. De woningen zijn gesitueerd in een rustige landelijke omgeving aan de rand van de woonkern Kortenhoef. Het perceel ligt aan de Emmaweg, een rustige doorlopende weg die direct aansluiting geeft op de N201 van Hilversum naar Aalsmeer.

Kortenhoef, oorspronkelijke naam Curtevenne, is een dorp in de gemeente Wijdemeren in de Nederlandse provincie Noord-Holland en ligt in de regio Het Gooi. Kortenhoef ligt ongeveer twee kilometer ten westen van Hilversum en telt 6780 inwoners. Kortenhoef is gelegen in een bosrijke omgeving en is bekend vanwege de Kortenhoefse plassen, die ontstonden door veenafgravingen. Vanaf de kavels heeft u een mooi uitzicht op de aan de overzijde van De ‘s-Gravelandse Vaart gelegen buitenplaats Trompenburgh.

Op het perceel van ongeveer 1.720 vierkante meter worden twee vrijstaande geschakelde woningen gebouwd. De linkerkavel heeft een oppervlakte van 850 vierkante meter en de rechterkavel heeft een oppervlakte van 870 vierkante meter. De voorzijde van het perceel grenst aan de Emmaweg. De achterzijde van het perceel wordt omsloten door agrarische gronden.