Haaksbergen, De Veldmaat

Haaksbergen, De Veldmaat

Status: woningbouw, in ontwikkeling
Plaats: Haaksbergen

In Haaksbergen, bezit Nieuwenhuis Planontwikkeling grond, waar mogelijk op termijn woningen gebouwd mogen gaan worden. Dit is echter in een pril stadium, waardoor er nog geen verdere gegevens verstrekt kunnen worden. De laatste informatie op gebied van mogelijke ontwikkeling, bouw en verkoop worden op deze pagina verstrekt.

Haaksbergen is, met de kerkdorpen Buurse en St.Isidorushoeve, een plezierige gemeente om in te wonen en werken. Het niveau van de voorzieningen is vrij hoog, de schaal van de gemeente plezierig (ruim 24.000 inwoners) en de gemeenschap actief en dynamisch.

De gemeente heeft een uitgestrekt, 10.550 hectare groot, buitengebied met een schitterend coulissenlandschap en fraaie natuurgebieden. Er komen elk jaar veel toeristen.

Ligging
Haaksbergen ligt in de zuidoosthoek van Twente (provincie Overijssel) aan de Duitse grens. De Twentse steden Enschede en Hengelo zijn directe buren. De Duitse buurgemeente Stadt Ahaus is partnergemeente. Haaksbergen en Ahaus vormen samen de as van de Euregio, een grensoverschrijdend samenwerkingsverband. De gemeente is goed bereikbaar via de A1, de Twenteroute (N18), de NS-stations van Hengelo en Enschede of eventueel het vliegveld Twente.

Groei De gemeente groeit geleidelijk, zo’n 100 woningen per jaar. Zowel in nieuwbouwwijken als op vrijkomende bedrijfsterreinen in de kern. Woningbouw is ook aan de orde in het centrum, als onderdeel van bouwprojecten die een verdere versterking van het centrum moeten betekenen.

Werkgelegenheid In de rubriek Bedrijvigheid / Subsidiecatalogus is informatie te vinden over economische aspecten in Haaksbergen. Het Haaksbergse bedrijfsleven bestaat uit circa 1250 bedrijven en biedt werk aan ongeveer 9000 mensen.