Venster aan Zee (VAZ) heeft woensdag 19 september een intentieovereenkomst gesloten met de gemeente Zandvoort voor de ontwikkeling van het grondeigendom van VAZ op het Badhuisplein in Zandvoort. Het Badhuisplein is een onderdeel van het project ‘Middenboulevard’.

Beide partijen hebben de intentie uitgesproken te onderzoeken hoe de ontwikkeling op het Badhuisplein kan plaatsvinden binnen kaders die vastgesteld zijn door de gemeente Zandvoort. Onderdeel van de intentie is ook te kijken hoe de totale ontwikkeling van
Badhuisplein kan plaatsvinden. Het vervolg is een mogelijke samenwerkingsovereenkomst.

Projectontwikkelaar Jasper Allersma: “‘Venster aan Zee is voornemens om in samenwerking met de gemeente een mooi project te realiseren. Er wordt gedacht aan horeca, een hotel en/of woningen op deze locatie. Het Badhuisplein zal in ieder geval een zichtas vanaf de Kerkstraat naar het strand krijgen. Ik hoop dat een mogelijke samenwerking tussen de gemeente en VAZ eindigt in de realisatie van een mooi en ambitieus plan op het Badhuisplein”.

Wethouder Belinda Göransson is als portefeuillehouder verantwoordelijk voor het project Middenboulevard. “Het project Middenboulevard is een complex project dat al heel lang loopt, het Badhuisplein is één van de deelgebieden. Ik ben erg blij met de ontwikkeling op het Badhuisplein, de ondertekening is een mooi startpunt. Ik heb veel vertrouwen in de toekomst en hoop dat er uiteindelijk een mooi project wordt gerealiseerd”.

Venster aan Zee (VAZ) bestaat uit Nieuwenhuis Planontwikkeling en KondorWessels Vastgoed en is eigenaar van een deel van het Badhuisplein.